۱.۵ میلیون تن کالا در آستانه خروج از گمرکات-راهبرد معاصر

۱.۵ میلیون تن کالا در آستانه خروج از گمرکات

وزیر امور اقتصادی و دارایی از سرعت گرفتن ترخیص کالا‌های اساسی و ضروری کشور خبر داد و گفت: ۱.۵ میلیون تن کالای اساسی در آستانۀ خروج از گمرکات کشور است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۰۴ آذر ۱۴۰۰ - 2021 November 25
کد خبر: ۱۱۱۱۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، سید احسان خاندوزی اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، تشریفات گمرکی و ترخیص بیش از ۱.۵ میلیون تن کالای اساسی انجام و این اقلام در آستانۀ خروج از گمرکات کشور قرار دارند.

وی تصریح کرد: در مدت یک شبانه روز، به ترخیص قطعی و خروج بیش از ۷۷ هزار تن کالای اساسی از گمرک بندر امام خمینی (ره) اقدام شده که این آمار، رکورد جدیدی در ترخیص قطعی و خروج کالا‌های اساسی و ضروری به شمار می‌رود.

وزیر اقتصاد به مصوبات جلسۀ تسهیل در ترخیص کالا‌های اساسی با حضور معاون اول رئیس جمهور و مقامات مسئول سایر سازمان‌ها اشاره کرد و گفت: موارد متعددی مورد بررسی قرار گرفت و نهایتاً تصمیمات خوبی درخصوص تخصیص ارز برای کالا‌های اساسی مشمول ارز ترجیحی؛ تعیین تکلیف کالا‌های اساسی موجود در بنادر و گمرکات؛ ایجاد زیرساخت لازم برای نمونه برداری واحد از کالا‌های مشمول اخذ و ارائه مجوز‌های قانونی و پاسخگویی توسط یک مرجع واحد؛ مدیریت واحد مرزی و حمل یکسره کالا‌های اساسی اتخاذ شد که با ابلاغ این مصوبات از سوی معاون اول رئیس جمهور، اقدامات لازم در اجرای آن‌ها صورت خواهد پذیرفت.

معاون فنی گمرک ایران نیز با اشاره به اظهارات وزیر اقتصاد اعلام کرد: با تلاش‌های صورت پذیرفته، در آبانماه سال جاری، میزان بارگیری و خروج کالا‌های اساسی از بندر امام خمینی (ره) بیشتر از میزان کالا‌های اساسی تخلیه شده در آن بندر از کشتی‌های حامل این کالا‌ها بود که با تداوم این روند با کاهش دپو یا رسوب این اقلام در بندر مواجه خواهیم بود.

ارونقی افزود: تمامی مشکلات و ایستایی‌های مربوط به ترخیص قطعی کالا‌های اساسی شناسایی شده و با اتخاذ تصمیمات مناسب و اجرای آن‌ها از جمله حمل یکسرۀ این کالاها، قادر خواهیم بود ایستایی‌های موجود در این چرخه را به حداقل، کاهش دهیم.

معاون فنی گمرک ایران گفت: با احتساب آمار کالا‌های اساسی که در بنادر و گمرکات کشور بدلیل وجود انبار دپوی این کالا‌ها، این اقلام از بنادر خارج نمی‌شوند، میزان ترخیص قطعی اقلام اساسی بیش از میزان ورودی کالاهاست که این امر نشان از سرعت گرفتن ترخیص قطعی کالا‌های اساسی است.

ارونقی اضافه کرد: با ابلاغ مصوبات مربوط به جلسه معاون اول ریاست جمهوری که این جلسه، با درخواست وزارت اقتصاد تشکیل و مشکلات مربوطه در آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت، گمرک قادر خواهد بود به ترخیص کامل کالا‌های اساسی «در صف تخصیص ارز» اقدام نماید که این امر باعث ترخیص قسمت اعظم کالا‌های اساسی موجود در بنادر و گمرکات خواهد شد./تسنیم

ارسال نظر